foodstock_webbFOODSTOCK med lokala drycker, råvaror & mathantverk – sista helgen i juni,  juli & augusti mellan 12.00-16.00.

Det är matambassadören Fia Gulliksson och krogkollegan Kristoffer Andersson från Jazzköket i Östersund som tycker det är dags att lyfta fram den lokala maten och dryckens rockstjärnor i rampljuset. 

En lokal, kulinarisk marknad med matens rockstjärnor. Precis som Woodstock var en festival som hyllade musikens stjärnor, vill Foodstock hylla matens och mathantverkarnas stjärnor. När du besöker Foodstock får du chans att träffa människorna bakom produkterna, smaka och prova delar av regionens gastronomiska kultur, och kan handla med dig det du gillar bäst.

– Vi har tappat kontakten med vår mat på så många sätt. Det här är Jazzkökets insats för att återförena människor med gastronomins ursprung, berättar Kristoffer.

Att marknaden heter Foodstock har flera olika innebörder. På engelska kan ordet ”stock” betyda boskap, marknad, familj men också buljong – en nödvändig utgångspunkt för en god soppa, ler Kristoffer. Det kan dessutom betyda lagerhållning, vilket ju passar bra i sammanhanget. Hit kan man komma och fylla förråden och alla sinnen med produkter som kan vara svåra att hitta i handeln.

Visionen är att ge besökarna en härlig mat-och dryckesupplevelse i den direkta kontakten med producenten. Det kommer att finnas lokal streetfood och en öppen scen med ljudanläggning där lite vad som helst kan hända.

Kontakt angående Foodstock, ring Kristoffer på tel 070-559 19 48, kristoffer@jazzkoket.se