JAZZKÖKET SOUL FOOD

NORDIC  CUISINE

Välkomna in till vårt vardagsrum, känn er som hemma
och låt vår mat och dryck ta hand om er.

Vi jobbar med säsongsbaserade, närodlade, närproducerade råvaror där gräsbetande boskap och linfångad fisk kommer från vår gastronomiska region-
Jämtland, Härjedalen, Ångermanland & Trøndelag

Tillsammans med Lilla Saluhallen och Jazzköket Bistro tar vi tillvara på hela djuret,
från kött till ben.

Oavsett råvara jobbar vi med denna strävan- kött som fisk som grönt- därför är
våra menyer under ständig förändring.
Kul för oss och kul för er!

I baren fortsätter givetvis vår filosofi . I den finner du ett urval av
ekologiskt, krav, svenskt och lokalt.
Vi har den underbara förmånen att samarbeta med lokala ölbryggare, svenska spritbrännare och internationella medvetna vinmakare med grymma naturliga viner.
Där alla är lika måna som vi, om vad du får serverat i ditt glas.

Kristoffer Andersson med crew

Jazzköket

– SMÅRÄTTSMENYER –

Meny ett

Umami
Helbakad rotselleri, umamifond, nori och brödjord.

Pilgrimsmussla
Rå, bränd mussla, äppelkaviar, smulad romsäck,
fänkål och bakad majrova.

Mörskåpet
Utvald detalj från Saluhallens mörskåp, rökt Åspotatis,
Örtgrus och bränd morotscréme.
455kr

Meny två

Sill och potatis
Terrine, mousse, skalchips, sillrom och brynt smör.

Vita fisken
Friterad majrova, consommé,
grönkräm och ärtpulver.

Grisens detaljer
Smulad grisfond. Picklad, puréad och rostad jordärtskocka
455kr

 

Meny tre

Kornotto
Stekt bruten ost och Karl- Johansvamp.

Tartar
Picklad rödlök, friterad kapris, pepparrot och lök,
majonnäs på bränt hö och surdegsknäcke.

Lammanatomi
Två styckningsdetaljer, kålsallad med grönkålspesto,
rostad morotspuré, svartrotsstockar.
455kr

– Samtliga rätter ovan är smårätter-

Att spisa tre smårätter är ungefär som att äta en förrätt och en varmrätt storleksmässigt. Det går att komponera ihop er egen meny med smårätter, och det går även att plocka ut en liten rätt som förrätt och sedan välja en varmrätt från barmenyn. Styckpris på rätterna varierar mellan 129-179 kronor.

 

Barmeny

Burgare
Fjällko- eller bönburgare.
Nya tillbehör lite då och då.
179kr

Moule variation
Blåmusslor från Åfjord. Vi berättar vad dagens moule är.
Hel 259:- Halv 169:-

Gnocchi
Grönkålspesto, salvia, himmelsraftenost,
syrad grädde och torkad grönkål.
169kr

Kungskrabba
Salvia- och citronsmör, surdegschips
och rostad vitlöksmajjo.
199kr

Lokal ost & chark
Med tillbehör.
169 kr

Bönchilli
Ovikenyoghurt och levainbröd.
159 kr

Bröd med brynt smör-smör
Surdegslevain
45kr

 

Dessert

Mommamix
Krusbärskok, nässelfröhonung, honungskolakakor,
hängd Ovikenyoghurt, färsk fänkål.
95kr

Honungskaka
Bärkräm och frysta krossade bär.
85kr

Undangömd
Chokladtarte med hjortronsky, vit choklad och chaga.
115kr

Ost
Med tillbehör.
69kr

För större sällskap kan vi skapa social-style menyer. Ring eller maila oss.

 

-English Menu-

-SOUL FOOD-

Welcome in to our living room, make yourself comfortable, feel like home and let us treat you with food and drinks.

Our menu consists of small dishes- many dishes to enjoy at the same occasion. We have prepared three menus for you to choose from with dishes that we think goes well together. If you rather compose your dinner yourself, you may pick and choose freely from the menu, each dish has a separate price.

We also have a bar menu, if you feel like simply eating a main.

Our philosophy is always the same. Locally produced, seasonal produce and organic, where meat and vegetables comes from our gastronomic region- Jämtland, Härjedalen and Trøndelag.

We make use of all the parts of the animal, and what you can’t find in the menu, we use at food jams, for lunches, specials or other events together with Lilla Saluhallen Prästgatan and Jazzköket Bistro/Café.

In the bar we, naturally, stand by the same philosophy and you find a palette of local, ecological and Swedish drinkables.

We enjoy the wonderful privilege of cooperating with local brewers, Swedish distillers, and international sensible, biodynamic winemakers where all of them are just as conscious as us about what is served in your glass.

Hugs from all the staff at Jazzköket. 

 

  

Menu suggestions

One 

Umami
Roasted celeriac, vegetable broth, nori powder, breadcrumbs.

Scallop
Raw, burnt scallop, apple caviar, roe sack, fennel, baked turnip.

Tenderized meat
Selected meat, smoked potatoes, roasted carrot cream.
455:-  

 

Two

Herring and potatoes
Terrine, mousse, crisps, herring roe, browned butter.

 The white Fish
Todays catch, fried turnip, consommé, pea- and spinach cream, green pea powder.

Pork
Crumbled pork broth, pickled, pureed, roasted Jerusalem artichoke.
455:-  

 

Three

Barleyotto
Barley from Ångsta, fried local cheese crisps, Karl- Johan mushrooms.

 Tartar
Pickled red onion, fried capers, horseradish, mayonnaise on burnt hay, sourdough crisps.

 Lamb anatomy
Today’s lamb, cabbage salad with kale pesto, roasted carrot puré, deep fried salsify.
455:-

 

-All of the dishes above are smaller in size-

To eat three of these are kind of like eating one starter and one main. It is possible to create your own menu if you want to, and you can also pick one of the small dishes as a starter and then continue with a main from the bar menu.

Individually the dishes costs between 129-179:-.

  

 

Bar Menu 

Burger
Mountain cow- or bean burger. Variation of sides.
179:-

Moule Variation
Blue shells from Norway. Ask us about today’s moule.
Bigger 259:- Smaller 169:-

Gnocchi
Kale pesto, sage, local cheese, sour cream, dried cale.
169:-

Kingscrab
Sage- and lemon butter, sourdough crisps, roasted garlic mayo.
199:-

Local cheese and charcuteries platter
With sides.
169:-

Bean chilli
Local yoghurt and sourdough bread.
159:-

Bread with browned butter
Home made sourdough bread.
45:-

 

 

Desserts

Momma Mix
Gooseberryjam, nettle seed honey, honey- and caramel cookies, yoghurt, fresh fennel.
95:-

Honey cake
Berry cream, frozen crushed berries.
85:-

Concealed
Chocolate tarte, could berry sauce, white chocolate and chaga.
115 :-