JAZZKÖKET SOUL FOOD

NORDIC  CUISINE

Höst ljuva höst.
Färgernas tid, blåstens tid, mörkrets och omställningens tid. Blandade känslor för många, men för oss så är det skördens tid och det tycker vi är en fantastisk tid.
Välkommen in i värmen och låt vår mat och dryck
ta hand om era höstkänslor.
Vi jobbar med säsongsbaserade, närodlade, närproducerade råvaror där gräsbetande boskap och linfångad fisk kommer från vår gastronomiska region-
Jämtland, Härjedalen, Ångermanland & Trøndelag.
Allt kött styckas på Lilla Saluhallen Prästgatan, tillsammans
tar tillvara på hela djuret och det som inte står i menyn kan ni hitta på våra food jam´s, specialare, luncher eller andra evenemang.

I baren fortsätter givetvis vår filosofi.
I den finner du ett urval av ekologiskt, krav, svenskt och lokalt.
Vi har den underbara förmånen att samarbeta med lokala ölbryggare, svenska spritbrännare och internationella medvetna vinmakare med grymma naturviner.
Där alla är lika måna som vi, om vad du får serverat i ditt glas.

Välkommen att njuta av Jämtland och hösten med oss Jazzköket

– MENYER –

Meny ett

Beta
Beta – picklad, rostad och puré. Getostchips, pumpasmul och brynt smör

Höstkorv
Vår egna färskkorv smaksatt med oxbuljong och karamelliserat äpple ,
kålsallad, bakat äpple och tryffelmajjo på Gotlandstryffel.

Mörskåpet
Utvald detalj från Saluhallens mörskåp, rökt Åspotatis,
Örtgrus och bränd morotscremé.
445kr

Meny två

Romanesco
Kålrotspuré med vanilj, stjälk och svamphack samt umamibuljong

Fisk och fläsk
Kvällens linfångst, fläskbuljong, saltat krispigt sidfläsk
och konfiterad kålrot.

Kosvansragu
Svamp från skogen, rökt fläsksida, sotad picklad lök, svartrot,
rönnbärsgelé och levainbröd från bakeriet.
445kr

Meny tre

Tryffelkornotto
Korn från Ångsta, himmelsraftenost, svamp från skogen
och färsk Gotlandstryffel.

Demonterad makrill
Rökt skalle, halstrad filé, strimlad kålrot,
skuren tomat – och morotskok

Lammanatomi
Två styckningsdetaljer, kålsallad med grönkålspesto,
rostad morotspuré, svartrotsstockar.
445kr

– Alla rätter i menyerna går också att beställa styckvis –

Barmeny 

Burgare
Fjällko eller bönburgare.
Nya tillbehör litet då och då.
189kr

Moule variation
Blåmusslor från Åfjord.
Vi berättar vad dagens moule är.
Hel 259:- Halv 169:-

Falafel
Baba ganoush på squash, bröd, syrad kålsallad
Picklad jalapeno
179kr

Kungskrabba
Grillat citronsmör, surdegsknäcke och grönkålsmajjo
199kr

Lokal ost & chark
Med tillbehör
159 kr

Soppa variation
Dagspris

Bröd med brynt smör-smör
Surdegslevain 45kr

Dessert

Momma mix
Krusbärskok, nässelfröhonung, honungskolakakor,
hängd Ovikenyoghurt och råhyvlad fänkål.
95kr

Bärbrownie
Lingoncoulis, lingonfoam
85kr

Äpple & Rökt
Äppelpirog, varmrökt vaniljglass, mandlar och äppelsirap
99kr

Söt Sur
Semifryst honungskaka & vinbär
55kr

För större sällskap skapar vi social style menyer. Ring eller maila oss.