JAZZKÖKET GOES SOUTH WEST

NORDIC SOUTH AMERICA CROSSOVER MENY

Nu är sommaren här och Jazzköket öppnar äntligen upp portarna till innergården och bakfickan. Som ni kanske vet så går Jazzköket in i olika sommarteman, såsom fjolårets sommartema ”Jazzköket goes far east”.
I år laddar vi istället upp med härliga fräscha smaker i en crossover mellan ”nordic cuisine” och south american cuisine”
Jazzköket goes south america helt enkelt!

Som vanligt så jobbar vi med 80% lokala säsongsbaserade råvaror, resten krav och ekologiskt. Filosofin är den samma. Närproducerat, säsongsbetonat och kravmärkt där råvaror och djur kommer från vår gastronomiska region-Jämtland, Härjedalen, Ångermanland & Trøndelag
Vi tar tillvara på hela djuret och det som inte står i menyn kan ni hitta på våra
food jam´s, specialare, luncher eller andra evenemang.

I baren fortsätter givetvis vår filosofi. I den finner du ett urval av ekologiskt, krav, svenskt och lokalt. Vi har den underbara förmånen att samarbeta med lokala ölbryggare, svenska spritbrännare och internationella medvetna vinmakare.
Där alla är lika måna som vi, om vad du får serverat i ditt glas.

Välkommen att njuta av Jämtland och sommaren med oss Jazzköket

Förrätt

Ceviche – Peru
Veckans fångst, bakad gulbeta, ärtkräm, äpple, regnbågsrom, fermenterad vitlök, majsmjölschips
”fråga efter tigermjölken”
119 kr

Cangrejo fritas – Brasilien
Friterade krabbknyten, ramslöjsmajjo, kål och ogrässallad i vassledressing.
149 kr

Anticuchos – Bolivia
Öl- och colamarinerat kohjärta, liten bakad potatis och anchofonddipp
109 kr

 Debatten om pimiento de padron! – Peru
Grillade pimientes, pico de gallo, picklat ägg,
färskost och picklad lök.
105 kr

Varmrätt

Pescado blanco – Brasilien
Kvällens vita fisk, ogrässallad med rabarber, sötpotatiskräm,
rostad cocos, brynt citronsmör.
279 kr

Humitas – Ecuador
Jerk-kryddad grissida i majsblad, svartbönsmos, picklad sötpotatis,
mungbönor och hängd ovikenyoghurt.
289 kr

Flanko – Argentina
Norrländsk flankstek, nässelchimichurri, mashed crisp med
chipotle, rökt & brynt märgbenssmör och rökt blomkål.
295 kr

Spetskål – colombia
Grillad rubbad spetskål, grönärtskräm, stuvad kål och mjölmolla, riven äggula och gurka.
245 kr

  Longanizaspett – Chile
Saluhallens chilenska korv, mjölmolla, ogrässallad med rabarber och vassledressing,
tomatillosalsa, senapsmajjo,
265 kr

Dessert

Gröna ärtor & dulce de leche
Grönärtsglass, grönärtsströssel och kondenserad mjölk
89kr

Batat
Sötpotatiskakor, sötpotatiskräm,
hängd ovikenyoghurt, kaffeskalsirap
85kr

La bamba
Vaniljparfait, semifryst tigerkaffekaka, rostade jordnötter,
kaffekross och jordgubbskok.
95kr

Pisco sour is
En drink i isglass med rostad cocos – sin alco
55 kr

Barmeny
– Serveras från 17:00 tis-tor och från kl 15:00 fre-lör –

Handburgare Tortas
Fjällko- eller bönburgare, svartbränna koost,
BBQ, Jazzbuns, kålslaw, chips
155kr

Moule variation
Blåmusslor från Åfjord.
Vi berättar vad dagens moule är.
Hel 259kr  Halv 169kr

Lokal ost & chark
Med tillbehör
135 kr

Räkor – vid tillgång
Norska räkor med surdegslevain och dagens aioli.
Dagspris

Vedugnspizza
Öppet fre & lör i september, stängt vid storm

Bondens
149pics
Sjömannens
159pics
Jägarns
169pics

P.Linders´ såser 15kr Pizzasallad 15kr
John John´s Hot sauce 15kr

För större sällskap skapar vi social style menyer. Ring eller maila oss.